Salarisadministratie en personeelsadvies

Het voeren van een salarisadministratie is een veeleisende discipline. De sociale en fiscale wetten en regels zijn complex en worden voortdurend veranderd door de overheid. Wij beschikken over een team van zes professionals die zich volledig richten op deze tak van sport. Ze zijn volledig op de hoogte van de ontwikkelingen, behoeden u voor conflicten met de belastingdienst en geven advies om nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten.

Van Wezel accountants en adviseurs biedt u de volgende diensten:

Wij verzorgen graag uw salarisadministratie. Dat kan geheel op ons kantoor gebeuren op basis van door u aangeleverde informatie, maar u kunt ook zelf de maandelijkse mutaties ingeven via onze internettoepassing. U hoeft zich niet druk te maken over toeslagen, uitkeringen, belastingvoorschriften, sociale verzekeringswetten, CAO-bepalingen en bedrijfstak-eigen regelingen. Dit verzorgen wij allemaal voor u. Indien gewenst zorgen wij dat uw werknemers maandelijks een salarisstrook ontvangen. Voor al uw vragen kunt u bij uw vaste contactpersoon terecht. U maakt geen kosten voor aanschaf en onderhoud van een salarispakket, maar bent wel zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeleverde gegevens. Uiteraard maken we daar vooraf goede afspraken over.

Op basis van de maandelijkse salarisverwerking verzorgen wij de elektronische aangifte loonbelasting conform de eisen die de belastingdienst hieraan stelt.

Het vaststellen van de rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever zijn van groot belang. Laat u als werkgever niet door schade en schande wijzer worden, maar schakel Van Wezel accountants en adviseurs hier voor in. Wij zijn thuis in de wet- en regelgeving en adviseren u graag bij het opstellen van arbeidscontracten. Ook informeren wij u, wanneer de wet- en regelgeving is veranderd en kijken samen naar de vervolgstappen.

De wet- en regelgeving vragen u een duizendpoot te zijn. Hierdoor kunt u niet volledig met uw kernactiviteiten bezig zijn. Doe waar u goed bent en dan doen wij dat ook:

  • Wij fungeren als vraagbaak op het gebied van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht;
    Advisering van ontslagtrajecten;
  • Het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten;
  • Het formuleren van interne regelingen en procedures;
  • Het formuleren van functieomschrijvingen;
  • Opzetten en implementeren van een functionerings- en beoordelingssysteem.

Als serviceverlener beschikken wij over de laatste geautomatiseerde toepassingen voor het doen van:

  • ziekmeldingen en het – in samenwerking met uw Arbodienst – bewaken van het Poortwachter-traject;
  • meldingen van loonopgaves aan verzekeraars en pensioenuitvoerders

Bovenstaande voorbeelden zijn zomaar een greep uit de vele facetten die samenhangen met het voeren van een goede salarisadministratie. Onze specialisten zijn flexibel en kunnen vrijwel elke vraag om aanvullende dienstverlening naar wens invullen.

HEEFT U EEN SALARISADVIES VRAAG? VRAAG HET ONZE EXPERTS.

WIJ DOEN HET SAMEN MET U

Wij werken met een hecht team voor een grote verscheidenheid aan klanten van ZZP’er tot beursgenoteerde bedrijven en geven deze allemaal de hoogste kwaliteit en service die mogelijk is.