Fiscaal

Wij volgen de fiscale ontwikkelingen in binnen- en buitenland op de voet. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, dus is het belangrijk dat er specialisten naar kijken. Onze belastingadviseurs trekken direct aan de bel, zodra de ontwikkelingen gevolgen hebben voor u, en geven u advies over de meest geschikte vervolgstappen.

Van Wezel accountants en adviseurs biedt u de volgende diensten:

De fiscale advisering neemt een belangrijk onderdeel in van onze begeleiding van uw onderneming. Door deze kennis en onze jarenlange ervaring kunnen wij u optimaal adviseren over de fiscale situatie van uw bedrijf. Wij kiezen met u de ideale ondernemingsvorm, signaleren fiscale mogelijkheden en houden u up-to-date over de altijd wijzigende fiscale wetgeving.

Niet alleen uw onderneming, maar ook uw privésituatie wordt door ons kritisch gevolgd en wij zullen u met fiscale adviezen ondersteunen. Wij staan u met raad en daad terzijde inzake uw pensioen en lijfrenteproblematiek. Ook beoordelen wij of en hoe bijvoorbeeld estate-planning in uw situatie een rol kan spelen. Alle aandachtpunten en mogelijkheden op het gebied van schenken en successie komen hierbij ook aan de orde.

Het is een prettig idee, dat na jarenlange inspanning u uw bedrijf tegen een goede prijs kunt overdragen aan een beoogd opvolger. Maar wat zijn de fiscale gevolgen hiervan? Krijgt u wel een reële prijs? Wat als de koper niet direct kan betalen? Hoe hoog is de belastingclaim en kunt u hiermee? Dit is slechts een klein deel van de vele vragen waarmee u geconfronteerd zult worden bij bedrijfsopvolging. Door de begeleiding van onze specialisten wordt u veel werk uit handen genomen en bent u ervan verzekerd het maximale rendement te halen uit de verkoop van uw onderneming.

Wij zijn u graag van dienst bij het verzorgen van uw fiscale aangiften.

De aangifte omzetbelasting verzorgen wij op basis van de door ons of door u zelf gevoerde administratie. De aangifte vennootschapsbelasting wordt één keer per jaar verzorgd nadat de jaarrekening van uw besloten vennootschap of stichting is opgesteld. Ten behoeve van de aangifte loonbelasting verwerken wij maandelijks uw personeels- en loonadministratie. Ook op het gebied van buitenlandse omzetbelasting zijn wij deskundig; in het bijzonder de Umsatzsteuer (Ust), Value added Tax (VAT) en TVA behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden.

De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting verzorgen wij voor ondernemers, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. U kunt erop vertrouwen dat wij de ingewikkelde fiscale aspecten, zoals de bijleenregeling, lijfrente-aftrek, buitengewone lasten, heffingskortingen, vermindering kinderopvang, ter beschikking stelling en andere regelingen op de juiste wijze toepassen. Dat geeft een gerust gevoel.

Elke onderneming komt wel eens in aanraking met de fiscus. De meeste bedrijven worden elke 5 tot 10 jaar bezocht voor een fiscale controle door de belastingdienst. Ook hierbij is het van groot belang dat u in zo’n geval begeleiding krijgt van adviseurs die volledig op de hoogte zijn van alle fiscale spelregels op dit gebied. Wat mag de fiscus allemaal opvragen of inzien, mogen correcties zomaar worden doorgevoerd enz. Wij begeleiden de gehele belastingcontrole en gaan desnoods procederen indien wij het niet eens zijn met een beslissing van de belastingdienst.

Ook indien u vooraf een standpunt wilt weten van de belastingdienst, kunnen wij dit namens u voorleggen. Wij gaan regelmatig persoonlijk in overleg met de fiscus om vooraf rechtszekerheid te verkrijgen voor cliënten.

Met de stijging van de belastingtarieven in Nederland neemt ook het aantal belastingplichtige toe dat om fiscale redenen emigreert naar bijvoorbeeld België. Maar ook indien u uw oude dag in het zonnige zuiden wilt doorbrengen krijgt u te maken met de gevolgen van fiscale emigratie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met u pensioen; moet ik toch in Nederland een woning aanhouden; blijft ik ook na mijn vertrek in Nederland belastingplichtig? Het antwoord op deze en andere fiscale vragen kunnen van groot belang zijn voor het nemen van een beslissing. Onze gespecialiseerde adviseurs informeren u daarom graag omtrent de mogelijkheden en gevolgen van de fiscale emigratie of immigratie.

HEEFT U EEN FISCALE VRAAG? VRAAG HET ONZE EXPERTS.

WIJ DOEN HET SAMEN MET U

Wij werken met een hecht team voor een grote verscheidenheid aan klanten van ZZP’er tot beursgenoteerde bedrijven en geven deze allemaal de hoogste kwaliteit en service die mogelijk is.